New York Peto

Tuesday, March 28, 2006

Is Brooklyn in the house??!!??!!


Zondag zijn we naar "Coney island" en "Brighton beach" geweest, 1 van de dingen die we nog graag wilden bezoeken voor we naar huis gaan. "Coney island" is een soort grote permanente kermis, helemaal onder aan Brooklyn, die door de stad is neergezet om de arme, werkende mensen tevreden te houden en iets te doen te geven in de weekenden. Helaas bleek toen wij aankwamen dat het nog gesloten was voor de winter.



Bij Coney island zit "Nathan's" de bekendste hotdog tent van de wereld.



Nathan's organiseerd elk jaar een hot dog eet wedstrijd. Het record staat op naam van Takeru Kobayashi, een japanner die in 12 minuten 53.5 hot dog's naar binnen heeft gewerkt.



Verder is Brooklyn vooral arm, oud en rommelig. En nu "Coney island" dicht is lijkt dit deel van de stad we een spookstad.



ah, gezellig...


"Coney island" met op de achter grond "the projects" (=de goedkoopste huur woningen voor de aller armste)

Arielle (van de NYU groep) was vandaag met ons mee gegaan, ook zij was benieuwd naar Coney island, Brighton beach en de russische wijk waar dit in ligt.

Joepie, strand!


De lucht begon toen we op "Brighton beach" waren een beetje te betrekken en na ongeveer 5 minuten...

...Begon het te regenen. Gelukkig voor haar had Arielle een paraplu mee genomen.

Zo als in veel arme wijken ook hier een US army recruiting station. Omdat die arme mensen om geld verlegen zitten zijn ze makkelijk over te halen om in het leger (lees naar Irak) te gaan, vooral omdat het leger een goede ziektekostendekking heeft voor families en dat is hier vreselijk duur.


Om te schuilen voor de regen zijn we maar een restaurantje in gedoken om te lunchen, helaas was 1 van de weinge tentjes die open was (alweer) een "all you can eat restaurant". Maar deze keer heb ik maar 2 kleine bordjes opgeschept omdat ik nog vol zat van de avond daar voor.




Arielle eet sushi en kijkt daar een beetje zielig bij.

Na het eten kregen we "fortune cookies" die van mij had een zeer fijne boodschap voor mij in petto!


Na het eten weer met de F trein naar huis.

grt. Peter

0 Comments:

Post a Comment

<< Home