New York Peto

Tuesday, March 21, 2006

washington

Zo als beloofd hier het vervolg van onze trip naar Philadelphia en Washington.
Enjoy!


Rond een uur of 12 kwamen we in Chinatown aan, dit keer die in Washington D.C.



Kenneth: En dat is 2!! :-)




In Washington hadden we deze bed & breakfast geboekt. De eigenaar is een beetje een mafkees maar dat mocht de pret niet drukken. we hadden een prachtige studio met een eigen keuken en een kleine woonkamer.



De eerste dag zijn we de stad een beetje gaan verkennen om te kijken waar wat was. Deze foto vat Washington goed samen: saaie mannen in pakken, gebouwen die oud lijken, maar dat niet zijn, en hele brede straten. Qua sfeer niet te vergelijken met Piladelphia. Ik zie nu trouwens dat de mannen van groot naar klein lopen :-)



1600 Pennsylvania ave. de straat waar de president van de USA woont.



Zo als te verwachten voor de deur van George een enkele demonstrant...



The white house!



Deze Braziliaan bood ons aan een foto van ons te schieten met mijn camera, leuk dachten wij. mooi niet! Hij liep de hele middag met ons mee!! gelukkig haakte hij af toen wij wat dingen gingen bezoeken die hij al had gezien.



Voor hij ons verliet maakte hij deze nog even voor de zekerheid. En mijn god wat staan we er lullig bij...



In het park rond het witte huis staan monumenten voor elke oorlog waar ooit een Amerikaan in is gesneuveld en voor een paar belangrijke presidenten. Hier de grootse: "The Lincon memorial"



Voor het "Lincon memorial" hield Martin Luther King zijn bekende "I have a dream" speach. Heel indrukwekkend om op de zelfde plek te staan.




Dit bekende beeld van Abraham Lincon staat in het Lincon Memorial.




In het zelfde park dit monument voor de gesneuvelde soldaten in Korea.




En dit is het gloed nieuwe monument voor W.O.II., het zal wel niet lang duren voor ze op 1 van de grasvelden in de buurt een monument voor de soldaten in Irak neerzetten.



Dit is het Washington monument. dat ding is F*CKING groot!! om te illustreren hoe groot heb ik onder op de foto wat mensen omcirkeld...


Dat waren niet deze mensen, want deze mensen zijn even groot als dat ding!




Alle stoplichten in Washington geven aan hoe lang je nog hebt om naar de overkant van die belachelijke brede straten te rennen!


Het FBI hoofdkwartier! De rondleidingen zijn afgelast en de halve straat is afgezet om dat ze bang zijn voor een aanslag. Omdat het deze rondleiding niet meer mogelijk was zijn we 's ochtends naar het "Spy museum" geweest.

Hier sta ik voor "The Capitol", het gebouw waar de Amerikaanse regering zijn "werk" doet. we hebben daar en afspraak gemaakt voor een rondleiding...

Boven het regrings gebouw cirkeld voortdurend deze politie helikopter. Ook zag je veel mannen in zwarte auto's rond het gebouw staan , met van die dopjes in hun oor, het leek me niet handig hier ook een foto van te maken...

Voor onze afspraak in "The Capitol" zijn we eerst nog naar het "Native American museum"(=indianen museum) geweest. Alle musea en overheids gebouwen, mist toegankelijk voor het publiek, zijn gratis.

Om 15.15 zijn we aan de beurt voor de rondleiding.

De binnenkant van The Capitol is prachtig. Overal waar je kijkt hele mooie schilderingen en beelden, en alles is marmer.

Op dit schilderij zie je het tekenen van de onafhankelijkheidsverklaring. In de kamer op het schilderij zijn we 2 dagen eerder geweest, in Philadelphia.

Muurschilderingen. toen we in deze ruimte stonden kwam de president van Liberia langs. helaas geen foto van...

Wederom een mooie zaal, de oude vergaderruimte. om dat deze nu te klein is om de leden van alle staten te huisvesten wordt deze niet meer gebruikt.

En om dat de zaal leeg staat mogen alle staten hier 2 beelden in zetten van marmer of brons.

Je komt in "The Capitol" ongeveer 4x langs bewakingsposten en omdat we ook nog een debat van de "house of representatives" (=2e kamer) hebben bijgewoond, bezit ik nu deze mooie stickers met een gouden randje!

"The Mall" (=het park waar the white hous, the capitol en de memorials staan)


Jenny houdt het straat terwijl we op de bus wachten.

De bank die je daar links van Jennifer ziet staan is van Dennis. Dennis is een dakloze die de bank de half stad door sleept om een mooie plek te zoeken om te slapen. Vannacht heeft hij de nacht doorgebracht op de plek waar onze bus ons kwam oppikken.

Toen Dennis even met ons kwam kletsen werd al snel duidelijk dat hij niet op zijn achterhoofd was gevallen! Hij vroeg waar we vandaan kwamen en wist exact waar Nederland ligt: "next to denmark, right?", ja daar ongeveer man... Nadat hij ons nog even vertelde over de 2e wereld oorlog "those m*therfuckers shot a lot of your guys down... BLAM, just like that!!" legde hij ons nog even uit waar zijn naam vandaan kwam: "Dennis comes from Damaines, that's the greek god of wine. And I realy nead some wine right now. So could you guys pleas give me some change..." nadat we hem 2 kwartjes gegeven hadden kon hij weer een fles kopen en rende hij weg.

het was echt een te gek weekje en als je in NY bent is het zeker aan te raden om er een paar dagen aan te plakken om ook deze 2 steden te bezoeken!

grt. Peter

4 Comments:

  • At 7:54 AM, Anonymous Anonymous said…

    Ha die Koster!

    Puik dat je deze week even belde, was fijn om je stem weer een te horen!! Ahem...juist ;)

    Niet om gelijk te gaan haten, maar het volgende; Alle stoplichten in Washington geven aan hoe lang je nog hebt om naar de overkant van die belachelijke brede straten te rennen!

    Veel stoplichten in Amsterdam hebben dit ook! Weleens op de Rozengracht geweest???

    Al met al was het weer cool leesvoer.

    ps bedankt voor de kaart, die kwam gister met de post!!

    Gr.

     
  • At 7:38 PM, Anonymous Anonymous said…

    He Peto

    Ziet er wel vet uit zo die andere steden, weer is wat anders!

    Wat betreft bij mij, het was eigenlijk meer om is iets anders te drinken dan coke/ bier (maar dan illegaal) maar iig bedankt voor de tip, en veel plezier nog de laatste week, zal wel vreemd zijn om weer in het kleine NL te zijn!

    Ik ziet hier iig nog een week of 13! En binnenkort in start het honk-/softball seizoen voor de bedrijfsteams dus dat beloofd nog wat!

     
  • At 3:19 AM, Anonymous Anonymous said…

    Hoi,

    Deze oplettende kijker heeft een vraag. Waar is dat monument met die soldaten nu voor.Vietnam of Korea? Het lijkt erop dat jullie beide sites elkaar een beetje tegenspreken.

    Oh en die stoplichten, die hebben ze ook in Vietnam. Alleen houdt echt niemand zich er hier aan. Bij groen loop je gewoon een iets minder grote kans om aangereden te worden, 30 sec. lang.

     
  • At 5:18 AM, Blogger Peto said…

    @Max: Dat monument is voor de gevallen soldaten in Korea. Jen heeft een klein foutje op haar site gezet en moet die nog verbeteren...

     

Post a Comment

<< Home