New York Peto

Sunday, March 05, 2006

United nations

Vrijdag weer een leuk uitje gehad. Jen en ik hebben het hoofdkwartier van de "United nations" bezocht. Jen was dankzij een mailtje van Hans de wijsneus van de groep en wist als enigste van de hele groep dat de U.N. uit 191 landen bestaat... smartass! :-)

hier wat foto's:


De voorkant van het imposante gebouw van de V.N.



Bij de ingang staat het bekende beeld van het pistool met de knoop er in, een gift van Luxemburg.

Toen we binnen kwamen konden we even voelen wat Max en Judith voortdurend mee maken, overal Aziaten! er kwamen tegelijk met ons een aantal bussen Japaners binnen. En natuurlijk wilde er gelijk een aantal met een grote blonde westerling (ik dus) op de foto wilde... WEGWEZEN TUIG! AAAAAHHHH!

Schilderijen van alle voorzitters die de V.N. heeft gehad sinds de oprichting na de 2e wereld oorlog.

Overal door het hele gebouw stonden giften van landen die lid zijn van de V.N. soms zelfs hele zalen, zoals deze vergaderzaal een gift van Zweden was. Een Nederlandse gift kon onze gids zich niet bedenken. waarschijnlijk was Nederland weer te gierig voor een knap cadeau...

In sommige zalen waren vergaderingen bezig en konden we alleen even kort kijken, ook mochten we daar geen foto's nemen....

Een belangrijk onderdeel van het verhaal dat de gids vertelde bestond uit voorlichting geven over de strijd die de VN voert voor vrede en tegen landmijnen en wapens.

Dit is wat een atoombom met een stapel cola blikjes doet. (afkomstig uit Hiroshima)

...en dit is een na een atoombom terug gevonden studentenuniform.

Hier mee eindigde de rondleiding, heel imposant en interessant.

grt. Peter

1 Comments:

  • At 7:11 AM, Anonymous Anonymous said…

    Weet je meteen hoe Nicole Kidman in "The interpreter" zich voelde.

     

Post a Comment

<< Home