New York Peto

Saturday, March 18, 2006

"in west-Philadelphia born and raised..."


De afgelopen week hadden de amerikanen "spring break" (voorjaarsvakantie) en om die reden kon Jen even niet verder met haar onderzoek. Omdat jen nu ook wat vrije tijd had zijn we naar Philadelphia en Washington gegaan, om nog wat meer van Amerika te bekijken. Voor mij was het een soort vakantie van mijn vakantie...





We vertrokken maandag vroeg uit New York City. Om geld uit te sparen hadden we de Chinatown bus genomen. Achteraf snappen we waarom het zo goedkoop is! in het laadruim gingen dozen met groenten, kranten en weet ik wat allemaal mee. Onder het rijden ging de deur een paar keer open en slingerden we als een gek over de weg, het was spannend maar we hebben het overleeft!



Dit is Daniel, een jongen die we kennen van de universiteit in NY. Hij komt uit Philly en heeft ons de eerste dag rondgeleid en ons de "hotspots" van de stad laten zien.



Na het eten een oud-Hollands kopje koffie



We konden het niet laten...


"Liberty bell" de bekende bel met de scheur er in.

Philadelphia is een sfeervolle, gezellige stad met veel oude gebouwen.


Het was ruim 20 graden en wind stil, perfect weertje dus om in de zon te zitten. helaas kwam ik er 's avonds onder de douche achter dat mijn inhammen verbrand waren...

Jen en Daniel genieten ook van de zon.


Via deze brug kom je de stad binnen. Aan de overkant zie je rechts van de brug de "Cambells tomato soup" fabriek, de blikjes zijn bekend van de schilderijen van Andy Warhol.


Het liep al tegen de avond toen Daniels rondleiding afgelopen was en we richting zijn huis gingen.

Bij zijn huis aangekomen bleek Dan nog over een verborgen talent te beschikken.

De moeder van Daniel heeft een heerlijke maaltijd voor ons klaar gemaakt.

Na het eten nog even met de super aardige en gastvrije familie op de foto.

De volgende dag zijn we zonder Daniel op pad gegaan. Dit is 1 van de prachtige muurschilderingen die door de hele stad te zien zijn.

's ochtends hebben we een afspraak gemaakt bij het stadhuis om de toren te beklimmen. De toren van het stadhuis is het hoogste punt van de stad. Het bekijken van de toren kan alleen op afspraak omdat de lift heel klein en oud is en er dus maar een beperkt aantal bezoekers in mogen.

Ik op de toren.

Het geweldige uitzicht.

Het bekende "LOVE" beeld. (voor iedereen die THPS2 wel eens gespeeld heeft: dit park is exact gelijk aan die uit het spel! geinig...)

Quasi artistiek geneuzel, sorry daar voor.

Een kopie van "de denker" voor het Rodin museum.

Jen zit even uit te rusten na een wandeling over de "Champs d’Elysees", die ze in Philadelphia hebben nagemaakt.

Dit zijn de trappen waar Rocky in de film altijd tegen op rent na een training. Als een echte fan moet je hier dus minimaal 1x tegen op rennen.

PETER IS EEN HELD!!!

Als je in Philadelphia bent Kan je eigenlijk maar 1 ding bestellen als je gaat lunchen: "Philly cheese steak"

Mmmmm... cheese steak...

In deze kamer hebben George Washington en zijn 39 collega's de onafhankelijkheidsverklaring getekend. Uniek om in deze ruimte te zijn.


Nog 1 van de mooie schilderingen.




De toren van het stadhuis is 's avonds mooi verlicht.


Net als in NY oude en nieuwe gebouwen door elkaar.


Ook in Philly hebben ze een chinatown en dus gaan we weer met de goedkope bus!

2 dagen geleden heb ik nog mijn bolletje verbrand in de zon en nu we naar washington vertrekken gaat het sneeuwen! op het weer hier is echt geen pijl te trekken.

De Foto's van Washington volgen over 1 a 2 dagen.

grt. Peter

4 Comments:

  • At 11:43 PM, Anonymous Anonymous said…

    Ha die Koster,

    Laat ik dan maar weer eens als eerste posten..

    Dope man die trip!! Geinig om te zien dat je dezelfde dingen hebt gedaan als ik in Philly. Met name de Rocky run is een muste have kiekje!! Ben ook stoer rennend de trap op gegaan.

    Echte philly cheese steak is niet mis! Dit weekend heb ik er eentje bij Subways in Haarlem gegeten. Niet te vergelijken, maar toch redelijk puik!

    Philly is een fijne stad! Gaan jullie ook nog naar Georgetown? Vond dat zelf ook wel een fijn plekje.

    Doe de groeten aan Mr. Bush!!

     
  • At 12:16 AM, Anonymous Anonymous said…

    Peto Held !!

    Die Rocky Shot vraagt om een marathon ! Cool zeg dat het zo'n lekker weer was geweest. In NL was het dit weekend ook wel redelijk, tenminste in Brabant dan. Je hebt wel van t weekend de 25 jarige bruiloft van ome "Albert" en tante Marie-Louise gemist :-) T was een puik feestje ! Hein heeft nog gezongen met zijn Acapella koor !

    Woest

     
  • At 4:58 AM, Anonymous Anonymous said…

    hoi peet en jen

    wederom weer leuke foto's. Heerlijk dat zonnetje. Ben jalours. Maar vandaag is de lente begonnen, en ook hier hebben we een lekker zonnetje. Gelukkig heb ik geen inhammen, zou ook een beetje gek zijn, dus die kunnen niet verbranden haha

     
  • At 10:34 PM, Anonymous Anonymous said…

    Springsteen nog gehoord toen je door de straten van Philly struinde?

     

Post a Comment

<< Home